Latte

 

Manatu -Afai o le 2022 sa i ai se uiga malie, sa na o ia lava.Taua i Iukureini, o se tasi o taumalulu sili ona susu i faamaumauga, ma le siisii ​​o tau o toetoe lava o mea uma na tofotofoina ai le tele o Kiwi.

Ae e le'i leaga uma lava: i le itu lelei, na toe foi mai le pata.O le taimi lava na manatu ai e leai se alu fa'afetai ona o lona feso'ota'iga ma le fa'atuputeleina o le cholesterol ma le fa'amauina o alatoto, o le tausaga nei, ua toe fo'i mai ai le kulimi - fa'afetai tele i papa pata.

O le sui faanatura i laupapa suamalie ma laupapa o le taeao, o le susu na vaaia e le au fai mea'ai le paluina o pata faamalulu i luga o laupapa, tofo i mea uma mai le prosciutto i le meli ma ta'ua o se mea'ai.

O nisi na faitioina papa pata ona o le gaogao, maumau ma matua mo siama, ae o isi na na o le mafaufau pe faapefea ona aveese le ga'o pisia mai a latou laupapa.O le mea sili na fiafia le au faifaatoaga susu.

O isi faiga taumafa e alia'e mai i le 2022 e aofia ai le su'eina (toe fo'i), pa sukalati e igoa i le gagana Maori ma, mulimuli mai i lona aiga popo, almond, oat ma pi, susu pateta.

Ae o aga masani, e pei ona tatou iloa, e mafai ona avea ma manu feʻai, faigata ona valoia ma e sili atu ona faigata ona tausia.E sili atu pe a o'o mai i le vaega o mea'ai ma meainu lea e mafai ai e tagata fa'atauga fe'avea'i, sapalai ma mana'oga ma fa'asalalauga fa'aagafesootai e mafai ona va'aia ai mea'ai ma mea'ai ua fa'asolo mai i faiga masani.

O le a la le mea o le a tatou 'ai ma inu i le 2023?

O se lipoti lata mai a le US supermarket chain Whole Foods na valoia o le tausaga a sau e le gata ina tatou aʻoaʻoina pe faapefea ona saʻo le faaleoina o le Yaupon (lou-pawn), ae o le a tatou mitiina foi.O se ituaiga o la'au lauti e fai mai lau o le vao o le yaupon, e na'o le pau lea o le la'au caffeinated American North American, o le lauti o le yaupon e mālū, ele'ele lona tofo.

O le lipoti na faaalia ai e masani ona faia e tagata Amerika Amerika lau o le yaupon i lauti vailaau ma saunia e avea o se "mea inu uliuli" mo sauniga faʻamamāina e faʻaosofia ai le puaʻi.E manino lava, o le 2023 version o le a le faia lena mea: fai mai tagata atamamai e tumu le lauti o le yaupon i antioxidants ma ofoina atu le tele o faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina e aofia ai le faʻaleleia o le faiʻai, faʻaitiitia le mumū ma le puipuiga mai tulaga e pei o le maʻisuka.

O tagata e iloa nei mea e talitonu o le lauti o le yaupon o le a faʻaalia i meainu ma pa menus i le lalolagi atoa, aemaise i kombucha ma cocktails.

Sauni e ofo: 2023 ua valoia foi o le tausaga o le aso.Po'o, e pei ona iloa i totonu o lo'u fale, o mea enaena mafu'efu e togi i scones pe fa'atumu i sisi kulimi pe a puupuu musumusuga ma ua lata ona taunuu mai malo.

  • Aso Sukalati & Almond Torte
  • Muffins moli atoa ma Date
  • Medjool tafaoga ma sukalati pata pinati

I le manatu o le fua tuai na totoina i le lalolagi, na faamaumauina pe a ma le 50 miliona tausaga talu ai, e talafeagai le fai atu o le taimi mulimuli na i ai i luga o le lisi vevela kuka, o Cleopatra o loo taaalo ma se emeperoa Roma.

Ae talitonu tagata atamamai o le 2023 o le a toe foʻi mai ai aso, aemaise lava o se isi mea i le suka.E masani ona ta'ua o aso “sukala a le natura” ua valoia e sili ona ta'uta'ua i fuala'au fuala'au, pe a uma ona fa'amama pe liua i le sua suamalie po'o le pa'u.E fa'apea fo'i e aliali mai i totonu o polotini pa, oats i le po ma e o'o lava i ketchup.

O le a maua le suauu avoka

O le isi tagata tuai ae lelei na fa'ailoa mai e su'e lona ala i totonu o supamaketi i le tausaga fou o le suauu avoka.O le suau'u faatauvaa e masani lava ona i ai ana tagata fiafia: o le soifua maloloina e fiafia i ana beta carotene, tagata lalelei e fa'aaogaina e fai ma susū pa'u ma fa'afefe ai lauulu fulafula, ma kuka e tapua'i i lona tofo le tutusa ma le maualuga o le asu o le malumalu.

Ae o le 2023 e mafai ona avea ma tausaga e maua ai le suauʻu avou i le faʻateleina o ituaiga meaʻai, mai le mayonnaise ma salati faʻaofuofu i pateta chips.

Afai na e tilotilo i TikTok talu ai nei, tanumia i totonu o taʻifau siva ma 50 auala e faʻasolo ai ou foliga o se meaʻai ua faʻateleina le malosi.

'Pulp with Purpose' atonu e foliga pei o le igoa o le sua sua ae e faasino tonu lava i se tasi o taumafa sili ona manaia ma meainu i le 2023 - faʻaaogaina le nati ma le oat pulp na totoe pe a uma ona fai isi susu e le o susu e pei ole almond ma susu oat.

Fa'aigoaina o se tali atu i tulaga faigata o le tamaoaiga, o se mana'oga mo le sausauina o togafiti fa'ataulāitu i le faigata moni o le tu'uina o mea'ai i luga o le laulau, ae o le fa'atauva'a e mafai ona avea ma fa'aupuga o le 2023. Ma e pei o augatupulaga na muamua atu ia i tatou, o lona uiga o le sailia o auala e toe faʻaaogaina, i luga o le taamilosaga ma oomi le tele o mea uma - e aofia ai meaʻai e masani ona faʻaumatia.

Ulufale i totonu o le pulupulu ma le faʻamoemoe, lea o loʻo faʻaaogaina ai e tagata popoto TikTok toega o le susu e fai ma sui mo falaoamata ma paluga tao.Fa'alafola le pulupulu i luga o se fata tao, sasa i totonu o le ogaumu ina ia fa'asusu mo ni nai itula ma fa'avela ai.

Fa'atalitali e va'aia le tele o oloa kelp o lo'o fa'atupula'ia i le tausaga a sau, atonu i foliga o chips po'o ni saimini.

Po o le a lava le itu, o se manumalo aua e le gata o le algae e aoga ma sili ona lelei, ae o se faailoga tele foi mo i latou e popole i le siosiomaga: o le kelp o se algae e mafai ona fesoasoani e mitiia le kaponi i le siosiomaga ma e le manaʻomia ai vai fou poʻo ni meaʻai faaopoopo. .

A fa'apea o lo'o e popole pe fa'apefea ona maua au fuala'au 'aina ma fuala'au fa'aopoopo e lima i le aso, 2023 e ono fa'afaigofie ai.O le va'ava'ai vave i le polo tioata kuka e fa'aalia ai o le pasta fa'atatau i la'au ua sauni e alu.

Atonu na e fa'alogo i le pasta e fai mai le zucchini, cauliflower ma chickpea ae o lea ua fai mai tagata popoto o saimini mai maukeni, o le fatu o pama ma fa'i lanu meamata e mafai ona fesoasoani e toso i totonu o se laulau o fua.Manuia le taumafataga.

*O Sharon Stephenson o loʻo faʻatulagaina upu i luga o se itulau mo se taimi umi atu nai lo le mea na te manatuaina.Sa ia tusitusi mo le tele o lomiga a Niu Sila, e aofia ai North & South, Kia Ora ma NZ House & Garden.

 


Taimi meli: Tes-28-2022